31 Ekim 2010 Pazar

AKIŞINA BIRAKTIM

Baktım olacak gibi değil,
Düzelecek gibi değil bu karmaşa,
Bıraktım iplerini atların.
Çekmekten nasırlaşmış ellerim,
Atlar gibi özgürlüğüne kavuştu da,
Nasıl toparlayacağım derdine düştüm.
Aman dedim sonra kendime,
Düşün düşün nereye kadar!
Bıraktığın gibi ipleri,
Sal aklının kayışlarını da,
Bir eksik bir fazla,
Değişmiyor nasıl olsa...


Sezen

4 yorum:

Profösör dedi ki...

Delilik akıl işi değil, Aklın kayışlarını slıverdin mi, bir daha toparlayamassın ki akıl olmayınca.

KELİMELER DÜNYASI dedi ki...

Haklısınız akılsız olmaz. Ama şiir de pek akıl işi değil.Şiirle uğraştığıma göre aklı bazen ikinci plana atıyorum galiba.Duygular olmasa akıl neye yarardı ki...

Profösör dedi ki...

Duygular öyle bastırır ki, insanı meczub bile edebilir. Hallacımansuru bilirsiniz ki "Ben Allah'ım" dedi ve bkellesi uçuruldu. Ki Hallac aslında kendinin bir damla olduğunu ve bu damlanın okyonusla buluştunu ima etmek istemişti. Yani vuslata kavuşmuştu. Cüz eğer Küll'e koşarsa Kül onu kollarına alır ve Cüz artık Kül olmuştur. "Bir katre oluruz bin ummana bedel" cümlesini çok severim ben. Ama şairlik şuur verme ve bilinçlendirme eylemi olduğuna göre şiirin işlevi duygusallıktan öte duyarlılığı işaret etmektedir. Bu eylem hissi olmakla hassas olma farkını da ortaya koyabilmektedir. Hissi olmak insanın aklını başından alabilir. Hissi davranabilirsin. Oysa hassas olmak duygu ile aklı kaynaştırarak değerleri ilkesel bir iklimde sahip olmayı öğretir bize.

Siz yazın ki biz duygulanalım ve ayrıca duyarlı olalım. Alacağımız dersler çok. Yüreğine güç gelsin.

KELİMELER DÜNYASI dedi ki...

Şiir duyarlıdır ve duyarlı olmayı gerektirir.Şiirden anlamak ve belki de en basit tanımlamayla şiir sevmek bu demektir.Yılmaz Odabaşı'nın çok sevdiğim bir dizesi var "Neyi anlatıyorum ben bir ozan çırağı bile olamazken" diyor büyük şair.O bile kendini ozan çırağı görüyorsa benim ne haddime şiir yazıyorum demek.Duyarlılığınızı arttırmama ise ne hacet.Zaten duyarlı,farkında olan ve arayan birisiniz ki beni ve satırlarımı, mısralarımı buldunuz.Oysa yüksek sesle değil fısıltılarla bulunuyorum.Takdir edilmeyi beklemedim şiir yazarken ancak doğuştan gelen yazma isteğime okunmak ve farkedilmek güç katıyor.Teşekkür ederim.